Πρόγραμμα eTwinning 2018-19 “The Incredible Adventure of little Melina”

Oλοκληρώθηκε και φέτος το πρόγραμμα  eTwinning με τη λήξη του σχολικού έτους. Ο τίτλος του ήταν  “The incredible adventure of little Melina”. Τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν τα Δ.Σ. 10ο Παλαιού Φαλήρου, 2ο Τριλόφου Θεσσαλονίκης, Γαλάτιστας Χαλκιδικής, 3ο Τήνου, John Paul II Private Primary School Jablonna  Πολωνίας & Secondary School No 1 Chiesd Ρουμανίας

            με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς  τους: Μαρία Λογγινίδου,  Ελένη Καλοπίση, Θανάση Σκαμάγκα,  Αναστασία Πετρακάλια, Jolanta Zamoyska, Ioana-Maria Ardelean,   Άννα Κακαρίκου, Ευγενία Μουμουλίδου,  Κατερίνα Κύρου, Λένα Σιμιτζή.

            Στη διάρκεια του έργου οι μαθητές και των έξι σχολείων είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν  μεταξύ τους και να δημιουργήσουν από κοινού ένα περιβαλλοντικό παραμύθι με θέμα τις απειλούμενες με εξαφάνιση μέλισσες και τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό για τον τρόπο ζωή μας.  Επιπλέον, μίλησαν για τα ενδιαφέροντά τους, το σχολείο και την πόλη τους,  αντάλλαξαν έθιμα και συνήθειες του τόπου τους, ψήφισαν  (με την ευκαιρία του ευρωπαϊκού έτους Δημοκρατικής Συμμετοχής  2019), δημιούργησαν και δημοσίευσαν κοινά έργα ( παρουσιάσεις, ebooks, και ψηφιακά παιχνίδια).

eTwinning project 2018 19 from MARIA LOGGINIDOU on Vimeo.