Κανονισμός Λειτουργίας Σχολείου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με σκοπό την ομαλή λειτουργία του Σχολείου και την ασφαλή προσέλευση, παραμονή και αποχώρηση των μαθητών , σας γνωρίζουμε τους γενικούς κανόνες λειτουργίας του Σχολείου μας όπως αυτοί ορίζονται από σχετικούς νόμους και εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας.

 1. Η υποδοχή των μαθητών του Ολοήμερου που παρακολουθούν την Πρωινή Ζώνη γίνεται 07:00 έως 07:15 και μετά η πόρτα κλείνει για να ανοίξει πάλι στις 08:00.
 2. Η έναρξη των μαθημάτων γίνεται καθημερινά στις 08:15. Οι μαθητές και οι μαθήτριες προσέρχονται στο Σχολείο τουλάχιστον 5 λεπτά νωρίτερα. Με την έναρξη της πρωινής προσευχής οι εξώπορτες κλείνουν.
 3. Οι συνοδοί των μαθητών δεν εισέρχονται και δεν παραμένουν στο χώρο του Σχολείου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του. Αφήνουν τα παιδιά στην είσοδο του Σχολείου όπου και τα περιμένουν στο σχόλασμα. Εάν συντρέχει σοβαρός λόγος εισέρχονται στο Σχολείο κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση ή τον εφημερεύοντα εκπαιδευτικό.
 4. Οι ίδιοι οι μαθητές είναι υπεύθυνοι για τη μεταφορά της τσάντας τους στην τάξη και του φαγητού τους στην τραπεζαρία για όσους παρακολουθούν το Ολοήμερο πρόγραμμα. Εάν κάποιος μαθητής χρειάζεται ιδιαίτερη βοήθεια για τη μεταφορά της τσάντας του, οι γονείς οφείλουν να ενημερώσουν τη διεύθυνση και να πάρουν σχετική άδεια. Επίσης να προσέρχονται έγκαιρα στο σχολείο για να έχουν το χρόνο να ανεβάσουν την τσάντα στην τάξη πριν την προσευχή.
 5. Σε περίπτωση καθυστερημένης προσέλευσης μαθητή, οι γονείς οφείλουν να ενημερώνουν τη διεύθυνση ώστε κάποιος υπεύθυνος να ανοίξει την είσοδο του Σχολείου. Σε διαφορετική περίπτωση συνιστάται να προσέρχονται κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων (9:40-10:00, 11:30-11:45). ΟΙ εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί έχουν μάθημα και απαγορεύεται να εγκαταλείπουν την τάξη τους για να ανοιγοκλείνουν την πόρτα στους αργοπορημένους μαθητές. Η ίδια απαγόρευση ισχύει και για τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής.
 6. Οι δικαιολογημένα αργοπορημένοι μαθητές, (ιατρικές εξετάσεις, οικογενειακό πρόβλημα, κ.τ.λ.), ενημερώνουν από την προηγούμενη ημέρα το δάσκαλο/α και συνεννοούνται για την ώρα εισόδου τους.
 7. Η αποχώρηση των μαθητών γίνεται με τη λήξη του διδακτικού ωραρίου στις 13:15.
 8. Οι υπεύθυνοι συνοδοί των παιδιών πρέπει να είναι στην ώρα τους στην εξώπορτα του Σχολείου για να παραλαμβάνουν τα παιδιά. Σε περίπτωση καθυστέρησής τους οφείλουν να ενημερώνουν το Σχολείο.
 9. Οι μαθητές, για ευνόητους λόγους, δεν επιτρέπεται να φέρνουν στο Σχολείο κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά παιχνίδια ή μεγάλα χρηματικά ποσά.
 10. Η επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου είναι απαραίτητη στα πλαίσια της σωστής λειτουργικότητας του εκπαιδευτικού συστήματος, πάντα προς το συμφέρον των μαθητών. Η επικοινωνία αυτή πάντα πρέπει να ενέχει το στοιχείο του αμοιβαίου σεβασμού, αλλά και της κατανόησης της δυσκολίας και της πολυπλοκότητας από τους γονείς του έργου των δασκάλων. Η ενημέρωση των γονέων από τους εκπαιδευτικούς θα γίνεται αποκλειστικά τις ημέρες και τις ώρες που θα ορίσει ο κάθε εκπαιδευτικός.
 11. Τα παιδιά που παρακολουθούν το Ολοήμερο αποχωρούν ανάλογα με τη δήλωση που έχουν κάνει στις 15:00 ή στις 16:00.
 12. Οι γονείς των παιδιών του Ολοήμερου, που για κάποιο έκτακτο λόγο κάποια μέρα, επιθυμούν να πάρουν το παιδί τους στις 13:15 οφείλουν να υπογράψουν σχετική δήλωση στον εκπαιδευτικό υπεύθυνο του ολοήμερου εκείνης της ημέρας.

Βέβαιοι για την κατανόηση και τη συνεργασία σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.