Προγράμμα eTwinning “We’re Little People but we make Great Friends”

Η φετινή συμμετοχή του σχολείου μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αδελφοποίησης μεταξύ σχολείων (eTwinning) με τίτλο «We’re little people but we make great friends” ολοκληρώθηκε με τη λήξη του σχολικού έτους. Τα σχολεία που συμμετείχαν στο φετινό πρόγραμμα ήταν:
• 10ο Δ.Σ. Παλαιού Φαλήρου
• Δ.Σ. Γαλάτιστας, Χαλκιδικής
• Δ.Σ. Wielczka, Szkola Podstawowa z Oddzialami Integrasyjnymi Nr 4 im, Πολωνία

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί για τα τρία σχολεία είναι οι: Klaudia Kozera, Άννα Κακαρίκου, Ευγενία Μουμουλίδου, Μαρία Λογγινίδου, Ελένη Καλοπίση, Θανάσης Σκαμάγκας & Αναστασία Πετρακάλια.

Στη διάρκεια του τετράμηνης διάρκειας έργου οι μαθητές και των τριών σχολείων είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας την Αγγλική, Ελληνική και Γαλλική Γλώσσα. Μίλησαν για τα ενδιαφέροντά τους, το σχολείο και την πόλη τους και αντάλλαξαν έθιμα και συνήθειες του τόπου τους (με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018). Έτσι ο στόχος μας που ήταν «Γνωρίζω, Συγκρίνω ομοιότητες και διαφορές και Αποδέχομαι» εκπληρώθηκε με επιτυχία.

Τα παιδιά επικοινώνησαν ζωντανά με τηλεδιασκέψεις, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Twinspace, έφτιαξαν και αντάλλαξαν κάρτες, αφίσες, βίντεο και παρουσιάσεις, πήραν μέρος σε ψηφοφορίες και είπαν τη γνώμη τους και στο τέλος αξιολόγησαν οι ίδιοι το έργο. Επιπλέον οι μαθητές μοιράστηκαν τρόπους για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.