Πρόγραμμα eTwinning

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος συνεργασίας μεταξύ σχολείων, υλοποιήθηκαν φέτος στο σχολείο μας
τα έργα  “Our STEAMulating Adventures”  και  “The Fantastic Blue” με τη συμμετοχή των  Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων.

Ε΄τάξη

“Our STEAMulating Adventures”

https://twinspace.etwinning.net/92206/home

Η Ε τάξη ολοκλήρωσε το έργο STEAM (Science Technology Engineering Art Mathematics). Οι μαθητές πήραν μέρος σε  τρεις προκλήσεις (challenges) με έμφαση στα Μαθηματικά, την Τεχνολογία, της Μηχανική, τις  Τέχνες και τη Ρομποτική. Παράλληλα και με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της αγγλικής γλώσσας δημιούργησαν ψηφιακές αφίσες , e-κόμικ και online περιoδικό για να προωθήσουν τις δημιουργίες τους .

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν τα Δ.Σ. 10ο Παλαιού Φαλήρου, 15ο Ηρακλείου, Ħamrun  Μάλτα,  Zielona Góra  Πολωνία, Kroměříž  Τσεχία και  Liège Βέλγιο και οι εκπαιδευτικοί: Nadette Camilleri Pavia, Μαρία Λογγινίδου, Πηνελόπη Κουκουλάκη, Renata Večerková και Danuta Dąbek,  Ελένη Καλοπίση και Θανάσης Σκαμάγκας (υπεύθυνοι του ρομποτικού προγράμματος).

Επιπλέον τα παιδιά συνομίλησαν με μαθητές από τα άλλα σχολεία μέσω τηλεδιασκέψεων, αντάλλαξαν ευχές και κάρτες, δημιούργησαν και ψήφισαν λογότυπα, αξιολόγησαν τα έργα τους και το πρόγραμμα. Τελικό προϊόν του έργου ήταν η κοινή διαδραστική παρουσίαση “Our STEAMulating exhibition”

https://docs.google.com/presentation/d/1uw3i7usIp9dFz6JV_u9usPnYINsyroZ8Muzwf_6rCYo/edit?usp=sharing

ΣΤ΄τάξη-“THE FANTASTIC BLUE”

  Η ΣΤ΄ τάξη υλοποίησε το έργο “Τhe Fantastic Blue” με τη συνεργασία μαθητών/ τριών  από το  σχολείο μας και των Δημοτικών Σχολείων 3ο Τήνου, 2ο Τριλόφου Θεσσαλονίκης, Γαλάτιστας Χαλκιδικής, Gipsey Bridge Boston  Ηνωμένο Βασίλειο, Jasmin Les Iles Agen  Γαλλία, Heritage International School Chisinau  Μολδαβία,  Mykolaiv  Ουκρανίας και  Virgen Del Remedio, Μαδρίτη Ισπανία. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν ήταν οι: Μαρία Λογγινίδου,  Tracy Cockram,  Άννα Κακαρίκου, Αναστασία Πετρακάλια, Ευγενία Μουμουλίδου,   Κατερίνα Κύρου,  Christel Camacho,  Adriana Bujag, Carolina Gosalbo, Irene Cuevas, Oksana Churakova,  Ιωάννα Ρήγου, Μαρία Ευαγγελινού και από το σχολείο μας Αντώνης Παυλόπουλος, Σταυρούλα Κουντράρου και Ζωή Κωνσταντινοπούλου.

Το έργο αφορούσε το νερό, τη σημασία του στη ζωή μας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι υδάτινοι πόροι της Γης και συνδέθηκε με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. 

Οι μαθητές μας χρησιμοποιώντας την  τεχνολογία και την αγγλική & γαλλική γλώσσα δημιούργησαν μια συλλογή από comic  στα οποία πρωταγωνιστούν οι  Fantastic Blue  μια παρέα υπερηρώων  που μάχονται για την προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος . 

Επιπλέον συνομίλησαν με τα παιδιά από τα άλλα σχολεία μέσω τηλεδιασκέψεων, αντάλλαξαν ευχές και κάρτες, έπαιξαν και δημιούργησαν παιχνίδια, ψήφισαν το λογότυπο του έργου, αξιολόγησαν τα έργα τους και το πρόγραμμα και τέλος δημιούργησαν ένα κοινό ψηφιακό  comic book “The Fantastic Blue Heroes in Action” με τις περιπέτειες των  Fantastic Blue.

https://www.storyjumper.com/book/read/78129565

Το έργο έχει ήδη τιμηθεί με ετικέτα ποιότητας στη Μεγάλη Βρετανία.

Το βίντεο της παρουσίασης του έργου “The Fantastic Blue”