Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα E-Twinning

       Φέτος το σχολείο μας συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα E-Twinning ?Making International Friends?. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν:
? το 10ο Δ.Σ. Παλαιού Φαλήρου,
? το 14ο Δ.Σ Σταυρούπολης, Θεσσαλονίκης
? το 18ο Δ.Σ Καρδίτσας
? το Escola Jacme March από την πόλη Gava, στην Καταλονία.


Στο πρόγραμμα για το σχολείο μας συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Μαρία Λογγινίδου, Ελένη Καλοπίση και Θανάσης Σκαμάγκας. Για τα υπόλοιπα σχολεία ήταν η Θεανώ Τσουβάλογλου (14ο Δ.Σ. Σταυρούπολης) η Ελένη Σταμάτη και η Δήμητρα Ρουβόλη (18ο Δ.Σ. Καρδίτσας) και η Alba Sanchez Llopart (CEIP Escola Jacme March)
Σκοπός του προγράμματος ήταν τα παιδιά των 4 δημοτικών σχολείων να βελτιώσουν την γλωσσική ικανότητά τους στην Αγγλική Γλώσσα μέσα από την επικοινωνία με τους συνομηλίκους τους και να κάνουν καινούργιους φίλους με τους οποίους θα μοιραστούν τα ενδιαφέροντά τους, τις ανησυχίες τους και θα ανταλλάξουν πληροφορίες για την κουλτούρα και τα έθιμα της κάθε περιοχής.
Στη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές μας:
? Παρουσίασαν τους εαυτούς τους, την οικογένειά τους, τους φίλους τους, το σχολείο και την πόλη τους στο κοινό διαδικτυακό τόπο του προγράμματος.
? Παρουσίασαν τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι τους.
? Παρουσίασαν έθιμα της περιοχής τους.
? Μίλησαν για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και την προστασία του περιβάλλοντος.
? Αντάλλαξαν κάρτες, παρουσιάσεις και βίντεο.
? Ζωγράφισαν και ψήφισαν το επίσημο λογότυπο του προγράμματος (και νικητής ήταν το σχολείο μας με την υπέροχη ζωγραφιά της Αλίνας Κατωγούδη, του Ε1!)
? Αξιολόγησαν μόνα τους το πρόγραμμα και την συμμετοχή τους σ? αυτό.
Πάνω απ? όλα όμως έκαναν 5 τηλεδιασκέψεις με τα παιδιά των υπόλοιπων σχολείων, επικοινωνώντας ζωντανά και ανταλλάσσοντας εμπειρίες και απόψεις.